Thursday, January 31, 2019

Program Ziarah Cakna Siri 1

Susulan hasrat Y.B Menteri Pendidikan supaya sekolah memperkukuhkan nilai murni di sekolah melalui pembudayaan amalan penyayang, hormat-menghormati, keseronokan dan bertanggungjawab maka lahirlah pelaksanaan Program Ziarah Cakna dengan memperkukuhkan konsep sekolah penyayang bagi menanganimutual distrust seperti dipraktik oleh negara Jepun dengan memperkukuhkan hubungan antara sekolah dengan ibu bapa / penjaga.

Objektif utama program ini adalah untuk berkongsi kemenjadian diri murid bersama-sama ibu bapa dan penjaga di samping memahami latar belakang keluarga murid.

Manakala tujuan utama ianya dilaksanakan bagi memperluaskan amalan penyayang dengan membudayakan amalan ziarah ke rumah murid.

Hari ini pihak sekolah diwakili Guru Besar, PK HEM, Guru Kaunseling dan guru kelas  berkesempatan meluangkan masa ke rumah murid di Apartmen Anggerik. Semoga ziarah ini mampu merapatkan lagi hubungan pihak sekolah dan juga ibu bapa murid. 

Terima kasih juga kepada Tn Hj Khairul Azhar bin Mohammad Suffian (YDP PIBG) turut sama meluangkan masa dalam lawatan kali ini.

Tiba di perkarangan Apartmen Anggerik

Bergambar bersama-sama ahli keluarga murid

Sesi beramah mesra dan bertanya khabar

Puan W.Rosmawati bt W.Ibrahim (Guru Kelas) turut bersama-sama dalam dalam lawatan ini

Sebelum balik, penyampaian sedikit buah tangan untuk keluarga ini. Kami juga dibekalkan dengan sambal bilis yang sangat awesome dari keluarga ini. Semoga murah rezeki mereka.

No comments:

Post a Comment